Genneper molen wedstrijd 8-9 september (door Stijn, Luuk en Jente)

Zaterdag 8 en zondag 9 september was de Genneper molen wedstrijd, met voor de jeugd het NK slalom. We vonden het erg leuk om mee te doen omdat er deelnemers uit verschillende landen mee deden. Er waren meerdere wedstrijden, zoals afvaart, ploegen-slalom en natuurlijk de slalom. De ploegen-slalom was leuk omdat dit in het donker was. De ploeg die het mooist versierd was kreeg een prijs. We (Jente, Stijn en Luuk) hadden onze boot versierd met Halloween-led-lampjes. We wonnen de prijs voor de mooiste ploeg!

Afvaart varen vonden we even moeilijk omdat de boot niet zo stabiel is, maar we zijn uitgenodigd om op 4 november in Venlo weer mee te doen met een afvaart-wedstrijd van 2.5 km.

Stijn werd 2e op het NK, op maar 0.09 seconden van de nummer 1 (Kasper Holdrinet). Luuk en Jente hadden ook een mooi resultaat gehaald, zeker gezien de sterke concurrentie uit Duitsland.

 

wedstrijd1  wedstrijd2

 

Nadat we allemaal nog wat spullen gekocht hadden, zoals helmen spatzeilen enz. konden we nog genieten van de lekkere hamburgers, soep en knakworsten van de geweldige catering.

We hebben genoten van deze 2 dagen en hebben als afsluiting nog even lekker gezwommen in de lichte stroming van de Genneper molen. Volgend jaar doen we zeker weer mee.

 

wedstrijd3