VKC weekend

Zaterdag 11 mei

Op 11 mei begon het programma met een open dag. Deze werd goed bezocht, er hebben allerlei mensen lekker rond gevaren op de Dommel. Ook was het Brabants Buske erbij. Zij hebben een leuk filmpje gemaakt over de VKC. Zie hier voor het filmpje, vanaf 04:47 komt de VKC in beeld.

Eind van de middag was er de kanoslalomsprint. Over het exacte reglement en de uitvoering hiervan waren wat meningsverschillen, maar uiteindelijk kwam Robin als winnaar uit de bus.

Deze zaterdag was ook de eerste mogelijkheid om jubileumitems te krijgen of kopen: er waren jubileumboekjes, -truien, -t-shirts, -bufs en -glazen te koop, en je kon een bootje aanschaffen voor de Grote Dommelrace die op zondag plaats vond.

Zaterdagavond werd in het cafe een pubquiz gehouden. Robin was de quizmaster, geassisteerd door Jodie. Het was een gezellige en leerzame avond.

Er waren 8 teams aanwezig die werden getest op hun algemene kennis met verschillende vragen, waaronder een dierenronde, en met een speciale afvalronde: “helmpje op, helmpje af”. Veel punten waren te verdienen met de kanotopo waarbij je aan de hand van een kaartje de plaats van 15 kanobanen in Europa moest aangeven.

Uiteindelijk werd het team van camping de Volmolen derde, door hun goede score bij de dierenronde. Tweede werd het Bakteam, met Marlies, Hans, Jorien, Jan en Wim de Waal. En de winst ging naar de Oude knarren, met Guido, Pascal, Maarten en Aschwin die een brede algemene kennis hadden en de hoogste score op het gebied van kanotopo.

Zondag 12 mei

Zondag stond voornamelijk in het teken van de VKC wedstrijd. Er deden bijna 50 mensen mee dit jaar, waaronder een aantal Belgische vaarders. Maarten Hermans is de overall kampioen geworden, nauw op de hiel gezeten door Adriaan Behets. Dirk Hermans is derde geworden in het overall klassement. Voor de hele uitslag, ook per categorie, zie de kanoslalom website.

Ook voor de interne mens werd goed gezorgd: op de telposten en op de start/finish werd iedereen goed verzorgd met koffie en thee, en voor iedereen waren er heerlijke hamburgers te koop in de partytent.

Om het jubileum te vieren, maar ook om de VKC wat meer naamsbekendheid te geven, waren er een aantal VIPs uitgenodigd om te komen kijken naar de westrijd, onder het genot van een borrel. Toen ze dit zagen, waren ze uiteraard niet meer te houden en wilden ze persé ook varen. Geen probleem, wij hadden toevallig net een VIP race in rafts in de planning staan. Met behulp van een aantal behulpzame VKC-ers werd er een team Waalre en een team Bergeijk gevormd en er werd een head to head race gehouden. Team Waalre ging eerst aan kop en als eerste de bak af, maar team Bergeijk wist als eerste de twee vlagen aan te tikken en over de finish te komen, dus zij waren de winnaars van de VIP race.

Na de VIP race werd het laatste stukje wedstrijd gevaren en daarna was er een prijsuitreiking in de tuin van de familie Hermans. Bij deze gelegenheid werd er vanuit het Watersportverbond een mooi aandenken aan het jubileum uitgereikt aan de VKC. Deze tegel krijgt natuurlijk een mooi plekje in de verbouwde loods.

Als laatste onderdeel van deze gezellige dag bleef er alleen het spannendste onderdeel nog over: de Grote Dommelrace. Alle houten bootjes werden voor de bocht boven het parcours in het water gekieperd en wat volgde was een zeer spannende race. Aan Hugo de eer om de bootjes onder de molen uit het water te plukken en zo de winnaars aan te kondigen. Vijf mensen wonnen mooie prijzen!

Hierna was het VKC jubileumweekend alweer afgelopen en moesten we na wat opruimen weer naar huis.