Familiedag

Op 15 juni 2019 hielden we een familiedag voor alle leden en oud-leden van de VKC, ter ere van het jubileum. We begonnen de dag met een toertochtje van de Venbergse Watermolen naar de Volmolen, dezelfde route als de route van de VKC zelf. We werden naar de Venbergse watermolen vervoerd in een heuse huifkar, de boten gingen mee met een paar auto’s. Ook al was er ruim van tevoren lekker weer besteld, viel er tijdens het instappen toch even een buitje. Dat mocht de pret niet drukken en de hele stoet vertrok richting Volmolen. Onderweg was er wat drinken en een koekje en werd er nog even lekker gespeeld in het water.

Bij de Volmolen kon er niet zomaar gerust worden na deze tocht, er stonden tafels klaar met stapels karton, plakband en touw en iedereen kon aan de slag. Er werden kartonnen kano’s gemaakt, waarmee er daarna een race werd gehouden. Verbazingwekkend hoe goed een kartonnen kano drijft! Ondertussen kon er geborreld en gekletst worden en waren er wat gezonde snacks.

Na de spannende kartonnen kanorace was het tijd voor het pannenkoekenfestijn. Onder leiding van Toine werden de branders aangezwengeld en de pannen ingevet, voor een marathon pannenkoekbakken om alle deelnemers van voldoende pannenkoeken te voorzien, net als op het zomerkamp. Ook een houten bootjesrace kon uiteraard niet ontbreken en wederom gingen een aantal mensen met mooie prijzen naar huis.

Het was een erg gezellige dag, met een leuke mix tussen jong en oud. Op naar de volgende 75 jaar!