Zomerkamp


Spannend het eerste zomerkamp voor ons. Al veel goede verhalen gehoord. Nu gaan we het zelf beleven. In de middag komen we aan op de camping, een groep Duitse gasten maakt plaats voor ons.
Het is heerlijk warm dus dat onze voorgangers een koelkast laten staan is een welkome vergetelheid. Eerst de tenten bouwen en dan het terrein verkennen. De baan is toch wel wat anders dan de bak in Waalre. Langzaam komt iedereen aan op de camping. En is het tijd voor een eerste zwempartij op de baan. Morgen begint te training, dan is het voor het eggie. We gingen voor 1 training maar voor dat het avond is heeft Bas er 3 te pakken en Loes 2. Niek gaat een assistent-trainers training geven. Superleuk. Rob en Noor trainen lekker in de ochtend.

De Training gaat van start. Spannend hoor. Het oversteken is al een kunst, hebben ze ook nog stenen na een bruggetje gelegd die je op allerlei manieren kunt benaderen; je kunt erbij omslaan maar je kunt ook proberen er overheen te gaan. Loes en Noor vonden “de” steen niet helemaal een succes. De boot vond het ook minder prettig maar gelukkig was er de Gerrit plakservice.


Ieder ochtend gingen Hugo en Niek op pad om voor heel de groep lekker vers brood gaan halen. Een welkom ontbijt voor de trainingen.


Na de training was er tijd voor zwemmen. Loes, Stijn en Luuk hebben de tijd dat de baan open was gedobberd in het water. Regelmatig bijgestaan door Rick en Noor.


Noor en Lieke hadden een extra challenge: de rubik Kubus. Aan het einde van de week had Noor het uitgelegd aan Lieke, speelden de dames beide om hun record te verbeteren.


Op dinsdagavond kon er geklommen worden. Dit was een aangename verassing, geen klimspullen bij en toch kunnen klimmen! Onder begeleiding van Martin ging de klimploeg op pad. Dirk, Wim, Arna,
Suzan, Menno, Loes, Noor en Lieke. Superleuk! Buiten klimmen is toch echt anders dan op een klimmuur.


Natuurlijk moest ook de bananenboot nog uitgeprobeerd worden. Net buiten de camping was er een helling en zijn verschillende een rondje gaan zeilen op de kleine catamaran.


In de break van de week was het pannenkoekenavond. Berwout had gezorgd voor de boodschappen. Met pannenkoeken kaas, spek en naturel en met een finishing touch van stroop en suiker wisten menig hun buikje te vullen. Tijdens de maaltijd was er nog een wijnproeverij; welke goedkope wijn krijgt het label meest drinkbaar! De kinderen hebben daarna ijverig hout gesprokkeld waarvan een gezellig kampvuur is gebouwd. Opgeleukt met de live kampsong Jolien, gezongen en begeleid op gitaar door Marlies.


Tijdens de week heeft iedereen veel lol gemaakt maar ook hard getraind deze momenten werden iedere ochtend vast gelegd door de huisfotograaf Gemma.


Kort gezegd het was een geweldig leuke week bedankt allemaal.
Familie Schram