Eskimoteercursus

eskimoteren

Zowel de beginnende als de gevorderde kanovaarder, die op wild water zijn grenzen opzoekt, overkomt het wel eens: omgaan met de boot. Dan komt dat vervelende moment dat je de boot uit moet, moet zwemmen en deze op de kant moet leeg maken voordat je weer door kunt. Dat kan anders! Door te leren eskimoteren is dit gelukkig verleden tijd. Je blijft in de boot zitten, je komt weer recht en vaart weer door.
Eskimoteren is een techniek waarmee je, als je met je kano ondersteboven ligt, via een heupbeweging en steun op je peddel  de kano en jezelf weer rechtop draait.

Het beheersen van het eskimoteren is een must voor de wildwater vaarder. Het maakt het kanoën veiliger en je krijgt meer zelf vertrouwen, waardoor je je grenzen kunt verleggen.

Daarom geeft de VKC jaarlijks een eskimoteercursus, waarbij ervaren vaarders, beginnende vaarders instructie geven. De bewegingen bij het eskimoteren lijken zo eenvoudig. Maar als je in het begin ondersteboven in het water hangt, kun snel je oriëntatie kwijt  zijn: waar is links of rechts, boven is onder, dichtbij is veraf en wat zei de instructeur nu ook al weer? In begin lijkt het een onmogelijke opgave maar met de juiste opbouw en genoeg oefening kan iedereen het leren.

De cursus bestaat uit 4 sessies van 1,5 uur. Je krijgt les in kleine groepjes van 2 tot 3 personen.
Deze cursus wordt in de wintermaanden gegeven in het zwembad Den Ekkerman te Veldhoven.

De eskimoteercursus vindt plaats op de volgende dagen en tijden:
– Zondag 8 december 2019, 16:00-17:30
– Zondag 22 december 2019, 16:00-17:30
– Zondag 5 januari 2020, 16:00-17:30
– Zaterdag 18 januari 2020, 15:00-16:30 <=== let op!! Andere dag en tijd!

Locatie:   Zwemcentrum den Ekkerman
Wal 152, 5501 HP Veldhoven

Kosten van cursus inclusief materiaal:
– € 40,- voor VKC-leden
– € 60,- voor niet VKC-leden (alleen voor mensen die bij Stichting Schoolkano een introductiecursus hebben gevolgd, of al op een andere manier hebben kennis gemaakt met de VKC)
– € 40,- instapcursus ouders
– Gratis voor ervaren kanoërs/instructeurs van de VKC

Als je zelf geen kano, peddel en spatzeil hebt, worden deze door Stichting Schoolkano de Kempen geleverd en zijn bij de prijs inbegrepen. Je hoeft dan alleen zwemkleding, een handdoek en eventueel een neusklem en/of duikbrilletje mee te nemen

Je kunt je voor de cursus aanmelden via het inschrijfformulier.

Maximaal aantal cursisten 20; dus snel inschrijven want vol is vol.