Verslag NK afvaart

Dit is mijn verslag over het NK kano afvaart.

In de ochtend was ik best moe, omdat ik vroeg op moest staan en de dag ervoor was ik tot heel laat in de Efteling. Op weg naar Venlo vond ik het wel spannend maar ik kreeg veel support van vriendinnen die mee gingen. Toen we bij Kanovereniging Viking aan kwamen kreeg ik een afvaartkano om te kijken of hij goed zat en om even te oefenen. We gingen mijn nummer ophalen en kregen daarbij een lekker appeltje. Ik ging nog even praten met een van mijn tegenstanders van EKV Beatrix en ik ga een keer met hun varen. Even werd ik met de kano naar de begin plaats gebracht. Daar moest je de kano nog een stukje naar beneden brengen en instappen. Ik moest als derde vertrekken. Tijdens het varen vond ik het best wel eng als er golven van een boot aan kwamen en ik viel bijna een keer om. Tijdens het varen werd ik door drie mensen ingehaald. Dicht bij de finish stonden mijn vriendinnen en mijn moeder om mij aan te moediggen. Toen ik gefinisht was rustte ik even en stapte ik uit de kano. Ik kreeg van mijn moeder de twee muntjes die bij de inschrijving zaten en daarmee kon ik een stukje taart en een drankje uitkiezen. Het leek daar wel heel KV Viking bakt, want bij wedstrijden bakt de organisatie zelf heel veel taarten. We gingen kijken naar de andere en ik ben nog lekker even het water ingegaan. Daarna gingen we naar huis om wat te eten en kwamen we weer terug voor de prijsuitreiking. Bij de prijsuitreiking werd ik derde zoals verwacht. We maakten nog een foto en ik ging daarna meteen door naar mijn eskimoteertraining

Het was heel leuk,
Groetjes Roos