Brandingvaren

Op 2 juni 2024 gaan we brandingvaren! Schrijf je voor 20 mei in door middel van het formulier hieronder.

Brandingvaren betekent dat je met je kano de zee op gaat, waarbij je eerst de zee op gaat tegen de branding in, en daarna terug surft op de golven.  De clinic duurt 2,5 uur, waarbij we eerst wat theorie krijgen op het droge en daarna het water op gaan. Daar krijg je ook nog tips en trics, en tussendoor verzamelen we ook nog op het stand om een en ander uit te leggen. Na de clinic kun je uiteraard nog zelf vrij varen.

Je kunt meedoen met elke boot, zolang die maar luchtzakken heeft. Zelf moet je in elk geval kunnen zwemmen en een helm en zwemvest aan hebben om mee te mogen doen met de clinic. Verder meenemen: spatzeil, anorak, broek, handdoek, drinken, lunch, zonnebrandcreme.

De kosten voor de clinic zijn €25,00 per persoon, daarnaast moet je natuurlijk nog rekening houden met kosten voor vervoer en eventueel iets te eten of drinken aan het strand.

Planning

  • 7:45u verzamelen bij de loods en boten opbinden
  • 8:15u vertrek richting Hoek van Holland
  • 10:15u aankomst in de Schelpstraat, Hoek van Holland, gratis parkeren, boten afladen (parkeer zo dicht mogelijk bij de slagboom bij de viszaak, dan hoef je minder ver te lopen)
  • 10:30u aankomst bij de loods van de Hoekse Watersportvereniging Hoek van Holland, aan de Rechtestraat (100m lopen van de parkeerplaats), omkleden in de container en daar kun je je spullen ook laten liggen
  • 11:00u begin clinic
  • 13:30u eind clinic
  • daarna kun je zelf (en met de mensen met wie je samen reist natuurlijk) kijken waar je zin in hebt

Er zijn minimaal 5 deelnemers nodig, anders kan de clinic niet doorgaan. Meer kan altijd! Schrijf je dus snel in via het onderstaande formulier.