Clubkamp

clubkamp2Jaarlijks wordt er in de grote vakantie een zomerkamp georganiseerd. Aangezien er dan
getraind wordt op wild water, gaan we naar een wildwaterbaan, waar ook gekampeerd kan worden.
In de buurt van Lyon liggen twee van die banen: Sault Brenaz en Saint Pierre de Boeuf. Iedere dag wordt er in groepen getraind. Daarnaast blijft er voldoende tijd over om de omgeving te verkennen en dingen te doen die je leuk vindt.

Klik hier om je in te schrijven voor het zomerkamp.
Dit jaar gaan we 24 t/m 28 juli 2023 naar Sault Brenaz.

In 2016 waren we met 33 leden op de wildwaterbaan in Saint Pierre de Boeuf. Een heel leuk kamp en prachtig weer. Een grote toevoeging aan het wildwaterplezier was dit jaar de VKC-raft. De foto’s en filmpjes van het kamp zijn te vinden onder Beeldmateriaal.

Algemene informatie over Clubkamp:

VKC zomerkamp
Het VKC-kamp is een trainingskamp, waar leden onder de 16 jaar samen met hun ouders/ begeleiding naar toe gaan en leden vanaf 16 jaar ook zelfstandig aan deel kunnen nemen. Behalve de trainingen worden er geen vaste activiteiten georganiseerd. Iedereen kan zijn dag verder zelf invullen of spontaan wat gezamenlijk doen.

Wildwaterbaan
Meestal gaan we naar de wildwaterbaan in Sault Brenaz, maar voor andere banen geldt ongeveer hetzelfde. De kunstmatige wildwaterbaan heeft verschillende niveaus, waardoor deze uiterst geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. De baan wordt elke morgen om 9:00 geopend en dan stroomt er water door de baan tot ongeveer 19:00. De baan mondt uit in een rivier, waar eventueel op vlak water nog geoefend kan worden met eskimoteren of gewoon even lekker gezwommen kan worden.

Trainingenclubkamp1
Gedurende de week zal er training gegeven worden door trainers van de VKC. Training begint op maandag en loopt tot en met vrijdag en je vaart in je eigen boot. Als deelnemer aan het kamp kan je kiezen voor 1x per dag training of 2x per dag training, een training duurt 60 minuten. De trainingen zijn in de ochtend en in de middag, zodat je tussen de trainingen genoeg vrije tijd hebt om andere dingen te doen. De trainingsgroepen worden ingedeeld op niveau en afhankelijk van het aantal inschrijvingen zit je met ongeveer 4 tot 6 mensen in een groep. Woensdag is hersteldag, hier is alleen in de ochtend training, ook voor de mensen die 2x per dag training hebben (en dus op woensdag maar 1x).

Eten/drinken
Eten en koken wordt niet centraal georganiseerd, er wordt gewerkt met kookgroepen voor degenen die dit willen. De kookgroepen worden meestal van te voren of op de eerste dag gevormd. Met je kookgroep eet je dan de rest van de week en per kookgroep regel je ook de boodschappen. Het is belangrijk dat je in ieder geval bord, bestek, beker enz. meeneemt. Omdat je van tevoren niet weet met wie je samen zal koken is het handig om wat extra kookgerei mee te nemen voor de zekerheid. Uiteraard kun je ook alles al van tevoren afspreken, als je dat fijner vindt.

Camping
De camping ligt aan de baan zodat je vanuit je tent gelijk de kano in kan stappen. De camping is voorzien van een toilet gebouw met douches en wc’s. Bij de receptie kan je ijsjes en drinken kopen. Er is ook wi-fi zodat je nog even je email kan checken indien nodig. Er staan op de camping picknick tafels die je kan gebruiken, maar het is verstandig je eigen stoel mee te nemen. Reken niet op een luxe camping, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig.

Kosten van vorig jaar (ter indicatie)
Training 1x: 40€ (voor niet-leden € 60)
Training 2x: 70€ (voor niet-leden € 100)
Camping per persoon per nacht: 5,40€ (groepstarief)
Wildwaterbaan per dag: 4,40€ per dag (groepstarief)
Eten: Ongeveer 50€

Vervoer
Om kosten te besparen en om de trip wat gezelliger te maken word er vaak onderling samen gereden naar het zomerkamp. Dit wordt niet centraal geregeld, maar we kunnen wel mensen met elkaar in contact brengen die nog een plekje zoeken of over hebben. Omdat je in je eigen boot vaart moet je er ook zelf voor zorgen dat je deze meeneemt naar Frankrijk.