Kanorolcursus

eskimoteren

Zowel de beginnende als de gevorderde kanovaarder, die op wild water zijn grenzen opzoekt, overkomt het wel eens: omgaan met de boot. Dan komt dat vervelende moment dat je de boot uit moet, moet zwemmen en deze op de kant moet leeg maken voordat je weer door kunt. Dat kan anders! Door te leren kanorollen is dit gelukkig verleden tijd. Je blijft in de boot zitten, je komt weer recht en vaart weer door.
Kanorollen is een techniek waarmee je, als je met je kano ondersteboven ligt, via een heupbeweging en steun op je peddel  de kano en jezelf weer rechtop draait.

Het beheersen van het kanorollen is een must voor de wildwater vaarder. Het maakt het kanoën veiliger en je krijgt meer zelf vertrouwen, waardoor je je grenzen kunt verleggen.

Daarom geeft de VKC jaarlijks een kanorolcursus, waarbij ervaren vaarders, beginnende vaarders instructie geven. De bewegingen bij het kanorollen lijken zo eenvoudig. Maar als je in het begin ondersteboven in het water hangt, kun snel je oriëntatie kwijt  zijn: waar is links of rechts, boven is onder, dichtbij is veraf en wat zei de instructeur nu ook al weer? In begin lijkt het een onmogelijke opgave maar met de juiste opbouw en genoeg oefening kan iedereen het leren.

De cursus bestaat uit 4 sessies van 1,5 uur. Je krijgt les in kleine groepjes van 2 tot 3 personen.
Deze cursus wordt in januari/ februari 2023 gegeven in het zwembad Den Ekkerman te Veldhoven.

De kanorolcursus vindt plaats op de volgende dagen en tijden:
– 14 januari 2023 17:30-19:00
– 21 januari 2023 17:30-19:00
– 28 januari 2023 17:30-19:00
– 4 februari 2023 17:30-19:00

Locatie:   Zwemcentrum den Ekkerman
Wal 152, 5501 HP Veldhoven

Kosten van cursus inclusief materiaal: € 60,-, alleen toegankelijk voor VKC-leden
Gratis voor ervaren kanoërs/instructeurs van de VKC die les komen geven.

Voor mensen die zelf niet in het bezit zijn van een boot, peddel en spatzeil is het mogelijk deze via de VKC te lenen, geeft dit even aan bij je inschrijving.

Als je nog niet kan kanorollen is het heel handig als je een duikbrilletje en een neusklem hebt. Je brengt namelijk een groot gedeelte van de cursus onderwater door en deze hulpmiddelen maken het leren van kanorollen een stuk makkelijker.

Helaas is het dit jaar niet mogelijk om vrij te zwemmen tijdens het kanorollen

Kan je zelf al kanorollen en vind je het leuk dit aan club genoten te leren geef je dan ook op via het inschrijfformulier.

Je kunt je voor de cursus aanmelden via het inschrijfformulier.

AANMELDEN KAN TOT EN MET 7 JANUARI 2023.

Maximaal aantal cursisten 20; dus snel inschrijven want vol is vol.