Lid worden

Klik hier gelijk door naar het inschrijfformulier
Ben je tussen de 9 en de 16 jaar en kun je nog niet kajakken, kijk dan ook even bij de informatie over Schoolkano.

Welkom bij de Volmolense Kano Club

Heb jij altijd al willen kanoën, maar ben je er nooit aan toe gekomen? Of kano je juist al jaren, en ben je nu op zoek naar een leuke club in de omgeving van Waalre? Dan is de Volmolense Kano Club misschien wel iets voor jou!

Bij de VKC wordt voornamelijk slalom gevaren, dat betekent dat we trainen om zo snel en netjes mogelijk om slalompoortjes heen te varen. Dit kun je natuurlijk gewoon voor de lol doen, of de techniek gebruiken om netter te varen op bijvoorbeeld een wildwater rivier, maar er worden ook wedstrijden georganiseerd in deze kanodiscipline. Zelfs op de Olympische Spelen is er een onderdeel slalomkanoën.

Training

Er worden verschillende trainingen gegeven elke week, op diverse niveaus. De meeste leden die geen wedstrijden varen trainen eens per week, de wedstrijdvaarders trainen vaak veel meer! De trainingen worden gegeven door ervaren trainers die zelf ook trainen bij de VKC. Deze trainingen worden ‘s middags (voor de jeugd) of ‘s avonds (voor volwassenen) gegeven en duren een uur. Je kunt kiezen of je alleen in de zomer, of ook in de winter wil trainen (of alleen in de winter natuurlijk).

Wil je meer weten over de trainingen, kijk dan onder het kopje Activiteiten > Training. Wil je weten hoeveel het kost om lid te worden en mee te trainen, kijk dan bij Informatie > Contributie

Kayak experience

Speciaal voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar, wordt de Kayak Experience georganiseerd. Dit is een introductiecursus kajakken waarbij je de basisvaardigheden voor het kanoën leert! Voor meer informatie, kijk onder het kopje Schoolkano.

Activiteiten

Behalve trainingen, worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd bij de VKC, zoals bijvoorbeeld het zomerkamp, de winteravondtocht of de Bekentochten. Als je meer wil weten over wat voor activiteiten er allemaal zijn, kijk dan onder het kopje Activiteiten

Materiaal

Voor kanoën heb je uiteindelijk best een hoop spullen nodig: behalve een slalomkano en een peddel, heb je ook nog een spatzeil (dat zorgt ervoor dat je kano droog blijft vanbinnen), een anorak (een waterdichte jas), een zwemvest, een helm en wat andere spullen als een broek, shirt en schoenen nodig waarmee je lekker in je kajak zit. Gelukkig hoef je niet alles in 1 keer aan te schaffen. De meeste dingen kun je gewoon lenen van de VKC, tot je zeker weet dat je slalomkanoën zo leuk vindt dat je zelf spullen wil kopen. Hier kun je meer informatie lezen over het materiaal.

Locatie

De Volmolense Kanoclub bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, bij de Volmolen in Waalre. De adres van de Volmolen is Molenstraat 60 te Waalre, het clubhuis van de VKC vind je in het straatje tegenover de Volmolen. Behalve de loods met boten en peddels, vind je daar ook twee kleedkamers met douches waar je warm om kunt kleden voor en na de training. Voor het volledige adres en een kaartje, zie Informatie > Locatie.

Bestuur

Bij een Kanoclub komt een hoop organisatiewerk kijken. Dit wordt gedaan door het bestuur, geholpen door een aantal actieve leden. Voor meer informatie over het bestuur, kijk bij Informatie > Bestuur.

Wil je meer informatie over de Volmolense Kano Club, stuur dan een e-mail naar info(at)volmolensekanoclub.nl.