VKC wedstrijd

Ieder jaar organiseren we het VKC wedstrijd: een weekend met diverse kano-activiteiten. In 2019 is het op 11 en 12 mei . De wedstrijdelementen zijn: kanoslalom, slalomsprint en/of afvaartsprint. Ook bestaat de mogelijkheid om recreatief te varen. Tzt. volgt informatie over de datum en de invulling van dit VKC-weekend

Slalomwedstrijd
Het slalomparcours telt ongeveer 20 poortjes inclusief de Volmolenstuw van ongeveer 0.8 meter hoogte ( wildwater I-II). Je kunt meedoen in het wedstrijdklassement in een slalomboot (k1, k2,c1, c2) of in het “fun” klassement in een andere boot, bv een creeker.

Slalomsprint
De slalomsprint vindt plaats op een parcours van ongeveer 30 a 40 seconde onder de stroomversnelling van de Volmolen. Het is een afvalrace waarbij elke ronde de snelste doorgaan.

Boatercross
De boaterX wordt gevaren in wildwaterboten (“creekers”) waarbij deelnemers vanaf een 4 meter hoge schans het water in glijden. Onderweg moet je een aantal vlaggen aantikken alvorens zo snel mogelijk naar de finish te varen. Via een knock-out systeem wordt de winnaar bepaald.